Magkatarr...

Ja då har jag sedan i torsdags eftermiddag legat hemma med magkatarr!! Det var inte så farligt på torsdagkväll och natten till fredag, men under dagen på fredag och sen fram till nu har det bara blivit värre.
Så igår kväll låg jag hemma och vred mig i soffan i sånna magkramper att jag fick ringa hit mamma, Thomas va på halloweenfest, och hon uppmanade mig att ringa sjukrådgivningen. Dom i sin tur kopplade mig vidare till förlossningen där jag fick prata med först en barnmorska och sen blev jag uppringd av en läkare.
Han kunde ju inte göra så mycke för mig just då, men jag fick utskrivet några tabletter som jag hämta på apoteket idag och ska se om de hjälper!

Har det inte blivit bättre till i morgon så får jag ringa min barnmorska och se om hon kan gör nått, för inte skjutton tänker jag ha såhär ont många dagar till!

v.26

Var till barnmorskan i morse på kontroll. Lyssnade på hjärtljud, mätte magen, vägde mig, och tog en del prover. Allt såg bara bra ut =) Så nu är det bara att vänta till föräldragruppen börjar, för då är det dax för nästa kontroll!

Idag ska vi iväg och fixa klart allt med barnvagnen! Vi har äntligen bestämt oss för vilken färg vi ska ha =) Det tog ju ett tag men man vill ju inte förhasta sig för den ska ju hänga me några år. Nu hoppas jag bara att den hinner komma innan det är dax för bebisen att komma ut. Men bara h*n håller sig där inne tills det är dax, och inte tänker titta ut förtidigt så ska det inte vara några problem!

På lördag är vi bjudna på Halloweenfest och då ska man ju som regel klä ut sig. För mig är ju nu detta ett problem då det inte finns några kostymer som passar, så jag får gnugga mina geniknölar och försöka komma på nått jag kan klä ut mig till!




Jag har inte långkalsonger på mig, det är leggings =)


v.25

Ja då va man idag i vecka 25+2!

Vi va igår iväg och skulle kolla en sista gång på barnvagn innan vi beställer, men då hade dom inte hunnit fått in hårdliften som vi vill ha. Så vi får vänta till, om vi har tur, nästa vecka och beställa då =)







Föräldragrupp...


Damp precis ner i brevlådan en inbjudan till föräldragruppen! Ska bli så roligt å spännande att börja där =) Känns som att det blir mer och mer verkligt att det snart är dax för den lille att komma ut!

Men jag hoppas verkligen att det dröjer till ialfl efter jul/nyår för än är jag inte tillräckligt förberedd. Det är klart att jag längar efter att bli mamma och få se den lille =) men jag behöver nog dom här veckorna som är kvar till att förbereda för både förlossning och det som händer efter de.

Även om vi har alla prektiska grejer man behöver, säng, bilstol, skötbord och massa annat så är det ju bara den här tiden som är kvar som man verkligen kan ängna åt sig själv och göra typ vad man vill utan att ha någon annan att tänka på.
Jag menat ju då inte att man inte kan göra saker bara för att man har barn, men det kommer ju aldrig att bli sig lik här hemma igen. Då har jag nån annna som vill och behöver min uppmärksamhet typ 24 timmar om dygnet, och det längtar jag verkligen efter!!

Ny frissad!

I morse klockan nio klev jag innanför dörrarna på NFI för jag tänkte bli fin i håret!
Det var ju inte allt för länge sen jag klippte mig men jag kännde att det var dax för en större förändring, så jag drog idag till med en kortare och blondare frisyr =) Riktigt nöjd är jag!
Och ni som kommer ihåg hur kort hår jag hade förra sommarn vet hur kort jag har nu.

Efter mitt besök hos frisören, som för övrigt tog 2.5 timme, mötte jag upp syster för presentjakt. I början gick det lite trögt och idéerna flödade inte direkt, men efter en god fika fann vi vad vi letade efter, och presenten kommer bli toppen =)

Efter att vi hade fikat och skulle resa oss från bordet, var det en gubbe vid bordet bredvid som helt oförberett sa att jag såg söt ut, att jag aldrig kommer bli så fin som jag va just då! Alltså va?! Säger man så till en helt främmande människa!
Jag sa tack, och att jag va lite tjock! Då skratta han bara och sa att när hans fru var gravid så sa hon till honom att visserligen va hon tjock, men att om några månader skulle hon bli smal igen men han skulle fortfarande va tjock!
Då gjorde han min dag! Hahaha!! De va så sjukt roligt =)

Barnvagnsfunderingar...

Ja då har man snart gått 25 veckor och tiden bara rinner iväg!

Vi hade den här veckan tänkt bestämma oss för vilken vagn vi ska ha, eller modell har vi bestämt det är bara att vi ska bli eniga om vilken färg det ska bli. Turen är att det inte finns så många färger att välja på för tänk då vilket problem vi hade haft!!
Just nu lutar det åt en grå vagn, men då har jag sett andra ha den vagnen i brunt och lila och då blir de ju genast besutsångest. Det kommer säkert sluta med att vi får lotta eller köra sten, sax, påse, för lätt blir de ialfl inte!

I söndags tog vi och bytte ben på vårt köksbord. Vi har ju bara ett bord för fyra personer och det kan ju då bli lite trångt när det kommer folk på besök. Och då vi innan hade symaskinsunderreden som bordsben så bytte vi nu till 4 vanliga metallben som tidigare satt på vårt databord.
Det blev bra, inte så fint kanske men det får duga till den dan vi har råd att köpa nytt bord och stolar! Just nu är ju inte det prio ett eftersom det är massa annat som måste inhandlas när det ska bli tillökning i familjen =)

Nu ska jag laga middag och vänta på att Thomas kommer hem =)

Puss


v.24

För några veckor sedan vann jag min första grej på Tradera och de va en bärsele som jag lyckades ta hem för 98 kr. och det med frakt =) Riktigt glad blev jag då den är alldeless ny! Jag cyklade och hämtade den för nån dag sen och såhär ser den ut.






Vi har ju även tagit och gått en vecka till och är idag inne i v.24+1. Och sen förra veckan har magen ökat me 3-4 cm, då jag har nätt med måttband runt där magen är som störst. Det märks och känns att det är vid den här tiden som magne växer som mest. Börjar blir svårare att böja sig ner och sätta på skorna, så jag är glad att det finns skohorn till hjälp =)



Fyndat!

Igår när min far åkte iväg för att skjuta några smällar på skjutbanan så passade jag på att tvätta och städa lite här hemma. Jag fattar inte vart allt damm kommer ifrån! Känns inte som att man gör nått annat än att dra runt på den där dammsugaren och dammtrasan. Men fint blev de ialfl och hoppas att de håller sig såhär till efter helgen =)

När pappa väl kom hem så tog vi oss en promenad i det fina vädret. Riktigt skönt va de!

Jag och Thomas åkte hem till en förredetta jobbarkompis till mig efter middan och köpte på oss lite barngrejer.
Vi fyndade en bilbarnstol, babygym, babysitte, amningskudde, babykläder, mammakläder och så lite annat smått och gott =) Var riktigt nöjd när vi åkte därifrån, för det blev en bra affär!

Så nu på morgonen har jag åter intagit tvättningsläget och startat en maskin me allt de som behöver tvättas av de grejer vi köpt!


Till kvällen far vi nog till skogs så ha en toppen helg gott folk!
Puss





V.23

Veckorna går i en rasande fart så jag vet ibland inte vilken vecka jag är i, men nu har jag ialfl gått 23 veckor, och är idag inne på 23+1.




Fint besök!

Idag klev jag upp i tid och begav mig iväg för några timmars jobb, men trött va jag eftersom jag är van vid att ha sovmorgon så jag är glad att jag har ett så lättsamt jobb =)

Efter jobbet hade vi tid hor barnmorskan. Mätte blodtrycket, vägde mig, lyssnade på bebisens hjärta och så mättes magen min. Och allt såg toppen bra ut! Nästa gång vi ska dit är det dax för provtagning igen, och jag som är rädd för nålar!! Men de gick ju bra sist så de går nog bra då me.

Vi väntar även fint besök nu ikväll. Pappa min kommer och hälsar på några dagar och det ska bli riktigt roligt =) Han väntas komma om ungeför två timmar, så tur är ju att Hemmafruarna börjar igen så jag hart nått att fördriva tiden me!

Ha en toppen kväll gott folk!
Puss



RSS 2.0