Gott Nytt År!!

JAG ÖNSKAR ALLA MINA NÄRA OCH KÄRA ETT RIKTIGT GOTT NYTT ÅR!!









Dop,

Igår var det dop för Thomas tionde brorsbarn =) Åkte med hans föräldra upp till Sollefteå kyrka där dopet hölls. Själva dopcermonin va kort och bra, efter de bjöds de på smörgåstårta,vanlig tårta och massa annat gott! Igår kväll blev det lugnt, hade turen att bli bjuden på middag av syster och pappa =) 

Idag har vi yrat runt mest hela dan, tvättat, donat och fixat de sista för i morgon bär det iväg till södrare breddgrader! Det kanske inte är så mycket varmare men de e ialfl semester =)

 
Vi kommer tillbaka till norrland på lördag, så ha de så gött så länge!

Puss

Julafton,

Igår var det julafton och den kunde inte börja bättre än vad den gjorde =)
Fick några fina paket redan från morgonen, gjorde mig sen klar för att åka till mamma! Eftermiddan och kvällen flöt på i ett lungt tempo och efter Kalle Anka var det bara att sätta sig till bords och trycka i sig all julmat! Efter både julskina och lax och massa annat gott intog vi soffläge och väntade på tomten =)
Tomten tyckte visst att jag hade varit väldigt snäll i år för jag fick många fina och bra klappar!

Idag börjar mellandagsrean på Onoff så nu ska vi dit å se om vi kan göra oss några fynd =)

Ha en jätte bra dag!
Puss

Dan före doppare dan!

Idag är det mycket som stått på schemat! I morse var jag uppe med tuppen för att griljera skinkan och fixa köttbullesmeten. Sen bar det iväg till Maria och Fanny för att lämna lite julklappar och önska dom god jul =) Jag själv fick ta med mig hela 2 julklappar hem som nu ligger så fint under granen =)
När jag kom hem rullade och stekte jag köttbullar, som blev väldigt goda, strök en julduk, städade i köket, damsög och hållt på med allmänt pyssel.
Dagen har knappt börjat för vissa men jag är nästan klar med allt jag skulle gör idag, nu är det bara mig själv kvar att fixa. Jag vill ju va lite fin och se lite respektabel ut när mannen kommer hit å vi ska ha en lite mini-julafton för oss själva =) 


I morgon är den stor dagen!
Ha de gött! 
Puss & kram

Thomas,



Min andra hälft har namnsdag idag!

Så, grattis på namnsdagen =)


Kalle Anka granen,

Måste säga att jag är väldigt dålig på att uppdatera min blogg, men nu är det bara 2 dagar kvar på skolan å sen är jag ledig i 2 veckor, och då ska jag väl försöka hinna med att blogga =)
I helgen har det varait full upp som vanligt. fredagen blev lugn med härlig middag hemma och slappning vid tvn hela kvällen.

Lördagen började redan klockan 07.00 för den som var tvungen att kliva upp och tvätta, men denna gång var det faktiskt inte jag =) Jag tog en härlig sovmorgon! Vi gjorde oss redo för handling på Lillänge som bar det iväg hem till mamma för lite bakning och matlagning, för kvällen innehöll en middagsbjudning för Thomas föräldrar, min mamma och hennes särbo och min syster =) Kvällen blev väldigt lyckad!!

Söndagen tillbringades i skogen för att införskaffa julgranar, hela 4 stycken skulle vi ha med oss hem. Mamma hade redan varit iväg några dagar innan och sett ut några stycken som hon tyckte kunde passa, men icke! Jag vill ju ha den erfekta Kalle Anka granen!
Jag pulsade runt i skogen och skakade nog på mest alla granar som fanns utan att hitta en enda som passa! När vi letat i typ en timme fick jag nöja mig med en gran som va nästan som en Kalle Anka gran.
Eftermiddagen och kvällen gick åt till att sätta alla granar på plats och sen pynta min egen =) Den blev väldigt fin när det kom massa kulor och glitter i den!

Nu är det bara 4 dagar kvar till jul och jag har fått lite julstämning =)

Ha en bra dag!
Puss


Första...

I morgon om en vecka är de julafton! Och jag kan inte mer än att säga att jag längtar riktigt mycke =) Jag har inte fått den riktiga julkänslan än men jag vet att den kommer komma på söndag då jag ska klä min alldeless första egna riktiga julgran! Jag kommer inte riktigt släpa hem den från skogen själv, men jag kommer ialfl släpa hem den från stan själv ;-P

Jag och Thomas tog med oss min syster idag för en storhandling på Maxi inför julen. Skinka, prinskorv, lax å massa ingredienser för julgodis tog plats i vagnen, för denna jul ska jag ha mitt första egna lilla julbord!
Alla julklappar är nu inhandlade och jag är riktigt stolt över mig själv att jag har varit ute i god tid och även lyckats hitta bra julklappar =)

Här i staden har det kommt i mycke snö sen i söndags! En 3 decimeter har det nog dalat ner från himmlen och jag är så glad att vi får en vit jul i år! För för mig blir de ingen jul utan snö.

Nu ska jag ta hand om han bredvid mig i soffan som lyckats dra på sig en vaxpropp i örat!

God kväll,
Puss


2 veckor!

Idag är de precis 2 veckor kvar tills jag får jullov =) Ska bli riktigt skönt med lite ledighet! Jag kanske inte riktigt förtjänar den, men man kan inte göra mer än sitt bästa, och mitt bästa är verkligen vad jag har gjort. 

Jag har iafl en ledig dag idag och den tänker jag använda till att inte gör nått! Känns som att jag behöver en dag när man bara är hemma. Det har varit så mycke de senaste veckorna, julshopping, marknader, ikeabesök och massa annat. Jag har inte ens haft en hemmadag när det har varit helg och än mindre lär de väl bli till helgen som kommer, då det kanske står ett besök till Åre på listan.
Det är ju värlscupen i utförsåkning och då tänkte jag kanske ta fram mina hejaramsor igen och försöka hjälpa de svenska åkarna ta en plats på pallen =)

Ha en bra dag!
Puss

frisk luft,

Den här helgen har innehållit väldigt mycke frisk luft och massa myys! I lördags var det Julkmarknad, vi tog en härlig promenad från mig till Jamtli och kollade runt vad som fanns att erbjudas detta år. Jag tyckte att det blev lite kallt efter nån timme så när vi tryckt i oss kolbullar och glögg vandrade vi hem till Thomas, värmde oss lite för att ta sista promenade till hans föräldrar! Där bjöds det på varmkorv och gott dricka =)

I lördags stog de skidskytte på schemat! Så efter en stadig frukost, varma kläder och en packad fikaväska gasade vi iväg för att heja fram de svenska lagen för denna dag var det staffett! Mycke folk var det och stämningen var på topp =)
I "pausen" mellan damerna och herrarnas lopp ställde vi oss i kö för att visa vilka som hade bäst sikte när det gällde skytte! Thomas hade kanske inte dagens bästa sikte men för mig gick det desto bättre, det räckte inte riiiktigt hela vägen till en seger men jag visade ialfl att det fortfarande sitter i =)

mys..

Igår var jag först på skolan mellan 8 och 11 sen åkte jag till Maria och Fanny för att tillbringa några mysiga timmar med dom. Vi tog en sväng på Lillänge och sen åkte vi och storhandlade på Ica Maxi!
Kvällen spenderade jag tillsammans med bästaste Malin och vi hade glöggmys till Bonde söker fru och Greýs =)

Idag har jag handlat några av de sista julklapparna jag har på min lista, jag hade sällskap av mamma på stan sen blev de lunch hemma hos henne tillsammans med syster!
Snart ska jag tillbaka till mamma för lite middag, men först ska jag hämta upp Thomas för ännu en sväng på Lillänge =) Vad skulle man gör utan detta så kallade köpcentrum! Jag är nog där minst en dag i veckan, om så bara för att handla duschcreme på Rusta.

Ha en trevlig kväll gott folk!
Puss

Julshopping!

Igår tog jag och syster en sväng på staden och parkerade gratis!
Jag hämtade upp henne efter att hon slutat jobba. Vi gasade så fort de bara gick in till stan i den halka som har blivit nu när snön äntligen är här, parkerade på den stora parkeringen nedanför domus och började vår vandring genom staden. När vi gått ungefär en timme på stadn kollade jag på klockan och tänkte hur länge va de vi fick stå på parkeringen? Då kom paniken, vi hade ju glömt att lägga i pengar i parkeringsautomaten!! Så fort som vi gick, och så fort som mitt hjärta slogg har jag nog inte varit med om på länge. Tankarna bara gick runt att vi hade åkt på en parkeringsbot på 600 spänn!! 
Meen ibland ska man verkligen ha tur och de hade vi denna dag, inga böter hade vi fått så vi stog en timme gratis och de tackar jag gudarna för, för annars hade de inte blivit några julkappar iår!

Jag och Maria tog en härlig promenad in till staden vid lunchtid idag och gjorde några fler juklappsfynd =) Nu har jag snart handlat färdigt alla klappar. Och härligt är de att man är ute i god tide detta år!

Nu blir de klappinslagning och mys i soffan!
Puss

RSS 2.0