Min prins... <3

Här kommer lite bilder från de senaste dagarna =)









2011-02-17

Torsdag den 17/2 klockan 12.05 bestämde sig vår prins för att titta ut!!

Jag vaknade på natten kl 00.05 av värk i magen som jag inte kännt förut, tog några värktabletter och försökte somna om men detvar totalt omöjligt då det gjorde ondare och ondare. Jag väckte Thomas 00.40 och sa att nu är det nog dax att ringa fölossningen för jag har ganska ont! Han försökte klocka värkarna men det var svårt då det gjorde ont hela tiden och aldrig avtog.
Jag ringde förlossningen som sa att jag skulle ta en varm dusch och sen packa ihop en väska med grejer och komma in. Duschen hjälpte inte ett dugg, så ungefär kl 02.00 packade vi in oss i bilen och åkte till fölossningen. Väl framme hade jag fått väldigt ont och det kändes som riktiga värkar.
En barnmorska tog emot oss och satte en CTG kurva på mig, alltså dom kollade bebisens hjärtljud och mina värkar. Allt såg bra ut och dom undersökte mig och såg att jag var öppen 4 cm så vi fick ett fölossningsrum och jag fick byta om till en såndär riktigt modern sjukhusrock =)
Då jag hade väldigt ont fick jag ta till lustgasen, men jag tyckte att den var svår att använda, jag kände inte när värkarna kom så jag andades gas mest hela tiden.
Efter nån timme tyckte jag inte att gasen hjälpte så jag fick ryggbedövning, klockan va då runt 04.30 och jag hamnade i himmelriket!! Riktigt skönt att få kontroll och känna värkarna på ett annat sätt.
Runt 10.00 tiden började värkarna tillta allt mer, men som kom oregelbundet. Ena stunden kändes dom nästan inte alls och ena stunden kom dom på varandra så jag inte fick nån chans till vila.
Vid den här tiden började jag även få feber och bebisen började påvärkas av det och mina konstiga värkar så det började disskuteras att bebisen skulle plockas ut med tång.

Efter några riktigt kämpig timmar och med hjäp av sugklocka titta den lille äntligen ut kl 12.05 och det var en HAN på 3820 gram och han var 54 cm lång=) Han var verkligen den finaste och underbaraste jag sett!

Eftersom jag hade feber och han haft det ganska jobbigt innan han kom ut så klipptes navelsträngen av ganska snabbt och han undersöktes av en läkare för att se så allt var bra, och det var de!! =) Tack och lov!!
Värre va de med mig då moderkakan inte släppte och jag blev förberedd på att rullas ner till operatin. Men precis när dom skulle flytta över mig till en annan sänd så testades ännu en gång att få ut den, och det lyckades!

När jag väl blivit ihoplappad så vankades det gott fika och en regäl mysstund med bästaste killen i världen!
Vid 16.00 tiden blev vi flyttade till BB avdelingen och fck ett alldeless eget rum, riktigt skönt.

Under kvällen och natten hade jag det ganska jobbigt, jag hade sjukt ont och då jag förlorat mer blod än vanligt kunde jag varken sitta eller stå utan att nästan svimma. Jag hade även problem att gå på toaletten så dom fick tyvärr sätta kateter på mig under natten =( Jag fick även en tryckande känsla över bröstet när jag försökte stå och hade fick svårt att andas så jag blev undersökt av en läkare. Hon tänkte på en massa saker det kunde vara så på morgonen den 18/2 blev jag skickad ner på röntgen av mina lungor för att utesluta att det var en propp jag fått. Röntgen visade ingenting och lika så ett ultraljud som gjordes för att se så det inte var några blödningar. Det onda släppte senare under dagen. Då jag förlorat mer blod än vanligt så fick jag på förmiddan nästan en liter blod och efter det blev jag tack och lov lite piggare!

Vi blev kvar på BB ända tills på söndagen den 20/2 då jag fortfarande inte kunde kissa själv och lillkillen inte riktigt ville äta. Men väl efter alla undersökningar fick vi äntligen åka hem =)

Så nu har vi varit hemma i några dagar och allt fungerar så bra som det bara kan efter alla omständigheter! Jag är inte helt okej, men kan ialfl ta mig runt hemma för egen maskin =)



v.42



Bättre sent än aldrig, men här är en bild när jag går in i vecka 42 och det var onsdag den 16/2.

Överburen,

Idag var vi åter på ett besök hos barnmorskan, vilket var det sista då vi från och med onsdag räknas som överburna och ska på överburenhetskontroll, eller va de heter, på specialistmödravården.
Allt såg bara bra ut idag ialfl,

Hjärtljud: 144
SF: 36 cm
Blodtryck: 140/75 (något högre än vanligt)
Och sen ligger jag på +18 kg sen inskrivningen, men som tur är så har jag ganska mycke vatten i kroppen just nu, så jag blir av med en hel del kilon genom att bara kissa sen!

Det är ju idag Alla hjärtansdag å den firas väl inte på nått speciellt vis i det här hemmet, men jag hade ialfl turen att få en blomma av min älskade =)
Han fick i sin tur ett par nya skidhandskar av mig!

Önskar alla en bra Alla Hjärtansdag!!
Puss


Den bästa på länge!


I fredags tillbringade jag största delen av dagen hos mamma med att titta på när hon packa inför sin flytt, som är den 1 April. De e till att va ute i god tid! Jag hämtade Thomas vid 16 tiden då han tog helg och vi gjorde en regäl storhandling på Willys innan vi åkte hem.

Jag vaknade, som alltid, tidigare än Thomas på lördagen och eftersom det var strålande sol ute så tyckte jag inte att han skulle sova så mycke längre än mig, utan jag fixade frukost på sängen åt han =) När vi va mätta och belåtna och klädda för en heldag ute så mötte vi upp mamma i badhusparken och Thomas testade långfärdsskridskor för första gången! Han va riktigt duktig =) Jag tänkte att jag skulle hjälpa bebisen lite på traven och tog sparken över storsjön. De hjäpte dessvärre inte,  men vi hade en riktigt mysig dag =)

Igår söndag tog ju jag och blev ett år äldre, närmare bestämt att jag fyllde 25 år!!
Dagen var toppen bra och jag fick massa fina presenter och blommor =)
Den bästa presenten måste jag säga kom från min älskade man som gav mig en biljett till Rihannas konsert den
1 November i Globen!! Det är visserligen mer än 8 månader kvar, men jag längtar redan och det kommer bli sjukt roligt =)

Jag måste säga att det här var den bästa helgen på länge!!

v.41

Jaha då va man en vecka över tiden! Inte trodde jag att det skulle bli så, har alltid på nått viss trott att bebisen skulle komma nån dag tidigt, inte sent.
Men men, nu är det bara att hålla tummarna att den inte får för sig att titta ut på söndag, för de blir ju inte så roligt om vi ska behöva dela födelsedag!



Lite hjälp på traven,

Var idag igen på ett besök hos barnmorskan, trodde ju att det förra veckan skulle bli det sista besöket men icke...

Hjärtljud: 148
SF mått: 37 cm
Blodtryck: 135/70

Nu har ialfl bebisen växt lite sen sist, å de e vi glada för =)
Vi ska, om bebisen inte kommit, tillbaka till barnmorskan nästa måndag och då blir det efter de ett besök på sjukhuset för lite kontroll och diskussion om det ska blir en igångsättning eftersom det då gått två veckor sen beräknat förlossningsdatum.

Jag har idag gjort ett försök att hjälpa bebisen lite på traven, drog igång ett stort bullbak på eftermiddan!
Det verkar inte ha hjälpt så mycke då jag än inte känner nått, det enda baket bidrog me förutom goda kanelbullar är en ond rygg och onda fötter!!

Så nu ska jag lägga mig i soffan och avnjuta ett glas kall mjölk och en kanelbulle =)

v.40




Beräknad Förlossning,

Idag är det dagen med stort D! Bebisen är beräknad att födas idag, men h*n lär nog skjuta på sin ankomst några dagar till.

Vi va i morse till specialistmödravården för att göra ett ultraljud då barnmorskan våran tyckte att bebisen inte riktigt växte som den skulle, men allt såg bara bra ut och den väger ungefär 3.2 kg =)
Riktigt lättade är vi att allt var som det skulle för sjukt nervös var jag i morse när jag vakna, hade nästan lite ont i magen!

Nu väntar vi bara på att det hela ska dra igång så vi får träffa den lille =) Hade igår kväll några förvärkar/värkar, men dom klockades till en i timmen ungefär och avtog när vi gick och la oss. Det är ialfl ett tecken på att det är nått pågång!

 

RSS 2.0